Història
Carles Gaig va néixer al barri d’Horta envoltat de fogons en una família dedicada des de 1869 a la cuina en l’anomenada Taberna d’en Gaig. Sempre va ajudar a la seva família però no va ser fins als anys 70 quan la ceguesa de la seva mare el va fer agafar les regnes del restaurant en què tanta influència va rebre de la seva besàvia i de la seva mare i la que aplica amb cura en les seves receptes clàssiques, especialment els canelons, un dels seus plats més emblemàtics que porta cuinant amb èxit des dels seus inicis.
El seu interès per unir la tradició i la innovació li fan renovar al 1989 el tradicional restaurant, que es convertirà en el Restaurant Gaig i que obtindrà una estrella Michelin en 1993.
A partir d’aquí, van venir altres reconeixements com el Premi Nacional al Millor Cap de cuina per la Real Academia Española de Gastronomía en 1999.
Al 2004, Carles, la seva dona Fina Navarro i tot el seu equip tanquen les portes del seu mític restaurant d’Horta i es traslladen al cor de Barcelona, al barri de “l’Eixample” Hotel Cram amb el nou nom de Gaig, on segueix el seu interès per fusionar la cuina d’avantguarda i la de mercat. En aquest mateix any, obtenen el premi al Restaurant de l’Any per l’Academia Catalana de Gastronomía.
Al 2004 va començar a assessorar el restaurant La Cúpula de l’Hotel Atlantis Bahía Real 5* GL en Fuerteventura (Canarias).
A l’any següent, al 2005, la cap de sala Fina Navarro va obtenir el premi a la Taula Millor Vestida atorgat pels premis El Millor de la Gastronomia al congreso gastronómico de San Sebastián.
Al març del 2008, el matrimoni obre un nou establiment al carrer Còrsega de Barcelona, també al barri de l’Eixample, la Fonda Gaig, en el qual s’han recuperat moltes receptes tradicionals de la cuina catalana. Aquest mateix any el restaurant va ser premiat pels Premis Nadal de Gastronomia per la Preservació del Patrimoni Cultural Català.
Des de 2010 la inquietud de Carles Gaig l’ha portat a desembarcar a la T-1 de l’Aeroport de Barcelona amb Porta Gaig. La seva cuina de sempre adaptada a les necessitats de temps del viatger. El restaurant està ubicat en un edifici ultramodern dissenyat per Ricardo Bofill.
Des de 2013, Gaig i la Fonda Gaig s’han fusionat donant lloc al Restaurant Gaig, on es emulen els inicis del restaurant del Barri d’Horta. Aquest mateix any Carles va obtenir el reconeixement de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia a la seva trajectòria professional.
En tots els anys de recorregut professional, Carles Gaig ha col·laborat en nombrosos congressos com a ponent. Els més destacats són el congrés de gastronomia de Sant Sebastià, World Gourmet Summit Singapore (2007), Alimentaria México DF, Alimentaria Barcelona també ha impartit cursos en diverses escoles d’hostaleria i universitats amb el Culinary Institue of America 2006 i Harvard al 2011.
Al 2015 assessora un restaurant de cuina catalana a Singapore. A principis de 2017 obre un nou restaurant, Gaig a Barcelona, on es pot comprar menjar per emportar, degustar els seus plats al migdia o organitzar esdeveniments privats amb possibilitat que ell mateix faci un show cooking. Paral·lelament, també es troba assessorant un nou espai ubicat a l’Aeroport del Prat (Zona aire de la T1). Actualment acaba d’obrir un nou restaurant, amb nom propi i estil propi, a Singapore, Gaig Restaurant.
Al setembre de 2019, Gaig a Casa passa a ser Gaig Barcelona, un concepte i identitat totalment renovats on el producte de temporada serà el protagonista i es manté el servei de menjar per emportar